Mitt opphold i Indonesia

p7300635

Mitt navn er Kristin Heen Halvorsen og jeg dro på utveksling med AIESEC. Å reise til Indonesia for å jobbe frivillig er det mest fantastiske eventyret jeg har vært med på. Jeg var lenge i tvil om jeg faktisk skulle tørre å dra – alene, til en fremmed kultur på andre siden av jorden. Takk og lov for at jeg dro!

p7300560p7020301

 

 

 

 

 

 

Jeg skulle arbeide sammen med 20 utenlandske frivillige med omtrent like mange nasjonaliteter. Også lokale frivillige var involvert, så potensialet til å lære om mange kulturer var stort. Sammen skulle vi jobbe for å øke turismen til byen Semarang, en millionby i Sentral-Java. Å få arbeide med de lokale frivillige var desidert en av prosjektets viktigste styrker. Å ha noen som snakket språket og var kjent med lokal bedriftskultur og skikker gjorde at vårt bidrag i arbeidet ble av best mulig kvalitet. I 7 uker jobbet vi hardt, og vi klarte å skape noe av verdi.

p8130331

 

Jeg fikk leve og bo sammen med lokale, en erfaring som ga meg utrolig mye positivt og lærte meg vanvittig mye. De utfordret meg på mine vaner og tankesett, samtidig som jeg utfordret dem på sider ved deres kultur som absolutt kunne forbedres. Vi hadde mange gode samtaler som fikk dem til å reflektere over blant annet kvinnens rolle i samfunnet. Til gjengjeld lærte de meg mye verdifullt om respekt og sosialt ansvar. Indonesere er virkelig ett av verdens mest vennlige folkeslag, og jeg er nå så privilegert at jeg kan kalle dem mine venner.
p7080074

 

Under mitt opphold besteg jeg fjelltopper, så majestetiske soloppganger og red på hest gjennom en kjede gamle tempelruiner. Jeg har vært med på en storslagen forlovelsesfest og flere festivaler, og jeg har snorklet med djevelrokke og dykket med hai. Jeg har løpt fra komodovaraner og møtt på bøfler mens jeg var ute på tur i jungelen (alene). Dette eventyret har lært meg utrolig mye verdifullt om hvem jeg er og hva jeg er god på. Samtidig har jeg lært hva som er viktig for meg og hva jeg vil bruke livet mitt på.

Så hva venter du på? Grip sjansen og skap ditt eget eventyr.

 

1 reply
 1. JamesNip
  JamesNip says:

  Nike Huarache Og Prix
  There is no need to protect yourself from the great outside throughout hypersensitivity period. Just make sure you adhere to your approved treatment, and take no matter what safeguards are needed to produce your getaway enjoyable. If you do this, you will certainly be gaining the excellent effects of fresh air whilst keeping your allergy symptoms away.
  http://www.pragmaticus-armaturen.de/adidas-flux-blau-pink-376.html
  The important thing to effective repair of your credit rating is always to know your rights about how exactly your credit accounts are documented. If you feel problems are already made in how an agency has noted to your credit track record then its beneficial for you to find out your privileges and make contact with these creditors with this info inside your toolbox.
  Louboutin Italia Shop
  Should you be renting your own home from your landlord, be sure to know specifically what the landlord’s insurance plan covers. You may want to obtain an extra insurance plan, known as the renter’s insurance policy, to finish what your landlord’s insurance coverage does not include. Usually do not data file promises to the two insurances, in the case of damage.
  http://www.power-line-werbung.de/new-era-caps-kaufen.html
  Tend not to neglect the sound of your video. You have to buy a top quality mic if you would like history your self. If you wish to chat while showing your product outside, have a lapel microphone. Usually do not hesitate to utilize some delicate songs if there are many silences in your online video.
  Nike Air Max Command Gris
  Before starting buying and selling in the Forex market, it could be a wise decision to speak with a number of knowledgeable traders to obtain the advantage of their intelligence. You could possibly find some on one of the many message boards. They can present you with some ideas that will help you prevent creating many of the most frequent faults produced by amateur traders.
  http://www.malayaleesangamam.com/new-era-san-diego-padres-125.php
  You should try and restriction the quantity of charge cards which are in your name. Too many bank cards is not really great for your credit score. Possessing several different charge cards may also make it more challenging to record your money from month to 30 days. Attempt to keep your bank card count up involving two and 4.
  Longchamp Colors
  One thing you can try if you think that you have apnea is sleeping in your favor as an alternative to on your back. While this may well not aid if you are really obese, it might minimize the effects of gravitational pressure in your air passage. You may sew a budget at the rear of your PJ best and set a compact golf ball inside it, if necessary, to keep oneself off of your back again.
  Puma X Stampd Blaze Of Glory
  It may well audio foolish, but taking up a music device could enhance your sleep apnea. When subject matter in Germany were taught to perform the didgeridoo, their apnea signs or symptoms were actually lessened. They feel that training the device enhanced the strengthen of the muscle tissue from the uppr respiratory tract, which are accountable for airway dilation.

  Reply

Trackbacks & Pingbacks

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *