Mitt opphold i Indonesia

p7300635

Mitt navn er Kristin Heen Halvorsen og jeg dro på utveksling med AIESEC. Å reise til Indonesia for å jobbe frivillig er det mest fantastiske eventyret jeg har vært med på. Jeg var lenge i tvil om jeg faktisk skulle tørre å dra – alene, til en fremmed kultur på andre siden av jorden. Takk og lov for at jeg dro!

p7300560p7020301

 

 

 

 

 

 

Jeg skulle arbeide sammen med 20 utenlandske frivillige med omtrent like mange nasjonaliteter. Også lokale frivillige var involvert, så potensialet til å lære om mange kulturer var stort. Sammen skulle vi jobbe for å øke turismen til byen Semarang, en millionby i Sentral-Java. Å få arbeide med de lokale frivillige var desidert en av prosjektets viktigste styrker. Å ha noen som snakket språket og var kjent med lokal bedriftskultur og skikker gjorde at vårt bidrag i arbeidet ble av best mulig kvalitet. I 7 uker jobbet vi hardt, og vi klarte å skape noe av verdi.

p8130331

 

Jeg fikk leve og bo sammen med lokale, en erfaring som ga meg utrolig mye positivt og lærte meg vanvittig mye. De utfordret meg på mine vaner og tankesett, samtidig som jeg utfordret dem på sider ved deres kultur som absolutt kunne forbedres. Vi hadde mange gode samtaler som fikk dem til å reflektere over blant annet kvinnens rolle i samfunnet. Til gjengjeld lærte de meg mye verdifullt om respekt og sosialt ansvar. Indonesere er virkelig ett av verdens mest vennlige folkeslag, og jeg er nå så privilegert at jeg kan kalle dem mine venner.
p7080074

 

Under mitt opphold besteg jeg fjelltopper, så majestetiske soloppganger og red på hest gjennom en kjede gamle tempelruiner. Jeg har vært med på en storslagen forlovelsesfest og flere festivaler, og jeg har snorklet med djevelrokke og dykket med hai. Jeg har løpt fra komodovaraner og møtt på bøfler mens jeg var ute på tur i jungelen (alene). Dette eventyret har lært meg utrolig mye verdifullt om hvem jeg er og hva jeg er god på. Samtidig har jeg lært hva som er viktig for meg og hva jeg vil bruke livet mitt på.

Så hva venter du på? Grip sjansen og skap ditt eget eventyr.

 

1 reply