En positiv endring i andres liv

Du lurer sikkert på “hvorfor frivillig arbeid?” Å dra ut på frivillig arbeid har positiv innvirkning i livet til andre mennesker, men det har også en innvirkning i ditt eget liv. Det bringer deg kulturell forståelse, du møter mennesker som jobber for samme mål, men viktigst av alt så hjelper du de som trenger det. Det gir deg en flott følelse og en utrolig fantastisk opplevelse.

Denne gangen deler vi historien fra en av våre EPs (exchange participant). Frederik Christoffer Lindqvist dro på en uforglemmelig reise med hans bror Marcus Andreas Lindqvist til Sør-Amerika. Deres historie tar plass i Brazil, i byen Teresina i Piaui. De var værende der i 6 uker og beskrev opplevelsen som fantastisk. Der fikk de anledningen til å møte mange nye mennesker. Samtidig fikk de møte mange fra AIESEC som kom fra ulike verdenshjørner, hvor fleste parten var fra Colombia.

Vertsfamilien tok veldig godt vare på dem. De sørget for at guttene fikk mat, i tillegg vasket de klærne deres og ga dem et anstendig soveværelse. En i familien ved navnet Viktor, hadde allerede erfaring med å være en vert for frivillige arbeidere som søkte gjennom AIESEC. Han gjorde dermed overgangen til brasiliansk kultur mye lettere bl.a. fordi han kunne prate engelsk. Guttene uttrykket at han var en “super kul og hjelpsom fyr”.

De jobbet med et prosjekt kalt «Smart». Jobben innebar å hjelpe med å generere penger til organisasjonen AMA (skole for folk med autisme). De organiserte et loppemarked hvor folk hadde muligheten til å kunne kjøpe bilder av barna, i tillegg til håndlagde objekter og klær. Frederik understeker sin tilfredsstillelse med denne opplevelsen ved å poengtere at det var grunnet Brazils avslappet atmosfære, men spesielt takket være vertsfamiliens gjestfrihet. “Jeg er veldig takknemlig for å ha fått oppleve den turen”.

       

Denne historien viser de positive innvirkningene man kan ha i andres liv, men også dens påvirkning hos individet selv. Han avslutter det hele med “Og jeg er veldig åpen for å dra igjen neste sommer”.

Skap en forandring og få en unik opplevelse ved å registrere deg på www.aiesec.org

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *