Hvorfor praksiserfaring i utlandet?

Maalfrid Brath, konsernsjefen for ManpowerGroup, uttrykker at det blir mer viktig med praksis erfaring i utenlandske bedrifter. Globalisering i arbeidsmarkedet vil gjøre Norge mer mangfoldig og det blir dermed en fordel å ha bakgrunn fra andre land. Å ha arbeidet i en annen kultur, lært språket eller tatt initiativ til noe mer enn et vanlig studieløp, bidrar med å styrke CV-en. Det gir en internasjonal erfaring og utrykker at man ikke er redd for nye utfordringer.

 

 

Konsernsjefen for mediegiganten Schibsted, Rolv Erik Ryssdal, er en av mange toppledere som har hatt praksis erfaring i en bedrift i utlandet under studietiden. Han anbefaler studenter sterkt om å gjøre det samme. Ryssdal sier til NA24 at det er både lærerikt, spennende og man får et annet perspektiv på ting. Oppholdet hans var i regi av AIESEC, verdens største studentdrevne organisasjon, som fokuserer på å aktivere lederskap kvaliteter hos unge mennesker, gjennom praksisopphold i utfordrende miljøer.

 

Oppholdet er vanligvis gjort mellom semestrene eller på sommeren. Lengden vil variere i forhold til programmet man velger. Hvis man velger entreprenørskap varer det fra 6 uker – 3 måneder. Denne muligheten er for alle som er mellom 18-30 år. Det vil si at man kan benytte sjansen selv om man er nyutdannet, har et fri-år eller har nettopp blitt ferdig med studiene. Flere toppledere i Norge har jobbet i utlandet i regi av AIESEC. Nå kan du skille deg ut og bli en av dem! 

Du kan lese hele saken her:

https://m.nettavisen.no/na24/–dette-er-gull-verdt/3327336.html

Written By: Aivy Sandvik

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *