Mitt internship i Sveits.

Post By: Lars Rimstad

Written By: Åse

Jeg heter Åse og er 22 år gammel. For tre år siden begynte jeg på NHH og det var også da jeg ble kjent med AIESEC. Allerede første semester ble jeg medlem av AIESEC og har på den måten fått en god oversikt over alle mulighetene som finnes i organisasjonen.  

Jeg søkte internship i EF (Education First) på deres hovedkontor i Sveits. Der jobbet jeg i Transport Operations team for Educational Tours i 7 måneder. I denne stillingen fikk jeg jobbe med mye variert arbeid. Arbeidet var i stor grad knyttet til logistikk, men jeg fikk i tillegg andre ansvarsområder som å opprettholde kundekontakt og ha ansvaret for accounts payable.

Da jeg søkte internship gjennom AIESEC hadde jeg to mål:

  1. Utfordre meg selv 
  2.  Utforske et nytt land/ny kultur

Å jobbe i utlandet ga meg en fantastisk mulighet til å bli kjent med et nytt land og en ny kultur. Og i mitt tilfelle – mange nye kulturer. I EF jobber mennesker fra mer enn 30 forskjellige land, og blant internsene jeg begynte samtidig med, var vi alle fra forskjellige land. Dette ga meg muligheten til å både lære å tenke og jobbe på nye måter. Jeg fikk også utfordringer og ansvar i jobben som jeg ikke har fått til nå på i utdanningen som jeg også lærte mye av. 

I feriedagene og helgene fikk jeg tid til å reise rundt i Sveits og fikk opplevd både den fransktalende og italiensktalende delen av Sveits, stått på ski i alpene og lært meg mer tysk.  

 

AIESEC hjalp meg finne meg til rette

Fordi jeg allerede hadde vært en del av AIESEC i 2 år da jeg dro på internship kjente jeg til portalen for internships godt og trengte ikke så mye hjelp med å kartlegge hvor jeg ville dra og hva slags internships jeg var interessert i, noe AIESEC normalt sett hjelper til med. Da jeg kom til Sveits derimot, var det veldig greit med litt hjelp. Jeg fikk blant annet hjelp med å finne bolig og med innflyttingen. Underveis ble jeg invitert med på flere sosiale events og sightseeing i et par av byene i Sveits med andre interns som jobbet i andre bedrifter og lokale AIESEC-medlemmer.

Mitt råd:

I løpet av det halvåret jeg var på internship gjennom AIESEC lærte jeg så mye som jeg ikke ville gjort dersom jeg valgte å ikke dra. Dersom du er i tvil, vil jeg definitivt anbefale deg å gripe sjansen med en gang og se på det som en fantastisk mulighet til å gi seg selv noen nye utfordringer og opplevelser.

Utrolige opplevelser som dette er bare et klikk unna. Utfordre deg selv med et internship i utlandet med AIESEC: www.aiesec.org

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *